Rokerij

Professioneel & traditioneel

Agenda
15°

In onze professionele rookoven worden forel, paling en makreel op traditionele wijze gerookt. Nadat de vissen gepekeld zijn, worden ze aan de rookpennen geregen en in de oven gehangen. Het gebruik van beukenhout geeft een authentieke rooksmaak en een fraaie goudbruine kleur. Bij het roken van de forel zorgen we ervoor dat de delicate smaak behouden blijft door de vis licht te roken, wat resulteert in een zachte, sappige textuur.

Paling pekelen is een zorgvuldig proces waarbij we gebruikmaken van een speciale pekeloplossing die de paling niet alleen conserveert maar ook een unieke smaak geeft. Deze voorbereiding is essentieel voor het verkrijgen van de kenmerkende zachte, rijke smaak van onze gerookte paling. Na het pekelen wordt de paling langzaam gerookt om de smaken te laten samensmelten en de textuur perfect te krijgen.

Naast het warm roken van forel, paling en makreel hebben we nog een specialiteit; koudgerookte zalmforelzijdes. Hiervoor worden de filets eerst droog gepekeld met een mengsel van zout, rietsuiker en specerijen. Na het pekelen worden ze ten minste 12 uren gerookt waarbij de temperatuur in de oven niet boven de 15 graden komt. Een heerlijke aanvulling op onze warmgerookte producten. Ervaar het zelf.

Tarieven ge­rookte en verse vis

Review

  • Heerlijk verse en gerookte vis!