23°

Er zwemmen verschillende vissoorten in onze visvijers. Wij vertellen je graag meer over welke vissoorten je allemaal bij ons kunt vangen!

ALBINO MEERVAL

Er zwemmen in bijna al onze vijvers albino Europese meervallen. De grootste exemplaren zwemmen een jaar rond in onze WILDvijvers. Ook in onze put & take vijvers hebben we de albino meervallen de afgelopen jaren verschillende keren uitgezet.

Albino meerval - Wild Bijzonder Vissen

BARBEEL

Er zwemt een handvol barbelen in onze WILDvijvers. Het zijn mooie vissen, maar de kans is niet erg groot dat u een een Barbeel aan de haak krijgt.

Barbeel - Wild Bijzonder vissen

BEEKRIDDER

Een mooie beekridder in zijn rode paaikleed. Deze salmoniden zetten we normaliter in het koudere jaargetijde uit in onze put & take vijvers. Prachtige vissen om te vangen en erg lekker.

Beekridder - Wild Bijzonder Vissen

BELUGA STEUR

We hebben een aantal van deze ‘zoetwaterhaaien’ zwemmen. De grootste Beluga Steur weegt meer dan 60 kilo en is ca 1,90 meter lang.

Beluga steur - Wild Bijzonder Vissen

BRUINE FOREL

Naast de normale bezetting van regenboogforellen en ‘zalmforellen’ zetten we een aantal keren per jaar ook de bruine forel uit.

EUROPESE MEERVAL

We hebben een flink bestand aan Europese meervallen in onze WILDvijvers rondzwemmen. Stuk voor stuk prima in conditie en groeiend als kool. Het beste aas is waarschijnlijk een stukje zure haring of een flinke tros dauwwormen.

GOUDFOREL

Meerdere keren per jaar zetten we deze gouden variant van de regenboogforel uit. Door hun kleur zijn ze erg goed op zicht te vangen.

KARPER

Net als de meerval groeien ook onze karpers als kool in de beide WILDvijvers. We hadden ook een flink bestand in onze forellenvijvers maar dat leverde te veel ‘bijvangsten’ op voor de forelvissers. Deze karpers zwemmen daarom nu ook hun rondes in de WILDvijvers.

PALING

Als oud palingkweker wilde ik graag weer iets met paling doen. We roken ze veel en sinds enkele jaren kan er ook op gevist worden. Er wordt gemiddeld genomen erg goed gevangen door de palingvissers. Ze zwemmen er van 200-800 gram!

REGENBOOGFOREL

De regenboogforel stamt oorspronkelijk uit Noord-Amerika maar is lang geleden al naar Europa gehaald omdat deze sneller groeide dan de inheemse bruine forel. Een erg sterke en smakelijke vis die een gewicht van meer dan 10 kilo kan bereiken. Vaak worden ze dan ‘zalmforellen’ genoemd.

Jaarlijks starten we in de herfst ons XXL-seizoen, genoemd naar de grote zalmforellen die we dan uitzetten. Deze kanjers, afkomstig van een Deense kweker, zijn soms wel 12 kilo zwaar.

Forel vissen - WILD

SIBERISCHE STEUR

In de beide WILDvijvers zwemmen Siberische steuren van 80 cm tot ca 1,30 meter. Erg mooie steuren die veel weghebben van een andere kraakbeenvis; de haai.

SNOEKBAARS

In seizoen 2014 en 2015 hebben we voor het eerst snoekbaarzen uit aquacultuur uitgezet in onze put & take vijvers. Gemiddeld gewicht was destijds ca. 1 kilo. Het bijtgedrag was verrassend goed te noemen van deze op pellets groot geworden roofvissen. In de afgelopen jaren hebben de snoekbaarzen zich succesvol voortgeplant, waardoor er een gezonde groep leeft in de vijvers.

STRIPER/WIPER

Onze stripers of eigenlijk wipers hebben we zelf ca 8 jaar geleden als kleine larven uit Israël geïmporteerd en opgekweekt. In de WILDvijvers doen ze het uitstekend en de grootste vissen passeren de 60 centimeter! Het zijn erg sterke vissen, zeker in verhouding tot hun lichaamsgewicht. Een unieke ervaring om een keer te vangen!

 

 

ZALMFOREL

In de volksmond wordt een grote regenboogforel ook wel zalmforel genoemd. De grootste exemplaren die bij ons zijn gevangen tikten de 10 kilo aan. Ze leveren erg mooie rode filets die zich uitstekend lenen om koud te roken.